Var är Grey Wind?

Okej, jag har ännu inte kommit mig för att se på de 8 sista A Game of Thrones-avsnitten, helt enkelt för att jag inte har tid. Ska däremot försöka se dem i helgen när jag är ledig. Vad jag har gjort är att sitta på youtube och se på en massa klipp från serien (till den grad att jag snart har sett 50 % av de där osedda avsnitten) och en sak som stör mig något otroligt:
Var är Grey Wind?

Okej, för att inte spoila: http://youtu.be/sEF5cCzpAB4. Där har vi en länk till en scen som jag speciellt tänker på.

För mig så är Grey Wind en av de där sakerna som gör Robb så speciell bland alla de där kungaaspiranterna som kommer att dyka upp i nästa bok. En av sakerna som gör det där kapitlet i boken så hårresande bra i mina ögon: inslagen med hur Catelyn lyssnar på hur striderna börjar och hur Grey Winds yl gör att hon känner… stolthet? att deras vinstchanser är större? mod? Jag kommer inte ihåg exakt vad hon kände, men det var något positivt i alla fall. Och i hela ”A Clash of Kings” där skräckhistorier börjar berättas om nordmännen – om hur Robb låter sin varg äta fångar levande och hur nordmännen följs av en flock med vilda vargar.

Hur kan de ta bort Grey Wind? Än så länge (bok 1+2) så är det ju i stort sätt bara Ghost, Grey Wind och Summer som har större ”roller” bland vargarna… fast jag tvivlar inte på att Nymeria snart kommer tillbaka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s