Bokalfabet 2.0: C

Mina svar på Enligt Os bokalfabet.

1. Bokstaven C idag och när jag inte hittade min SAOL bad jag mina twittervänner om ord på C och de kom på bland annat de här:


Citron
Cykel
Cikador
Celluliter
Cymbal


Nu ska du kombinera ett eller fler ord och associera till en titel. Du får vara precis hur långsökt du vill, men förklara hur du tänker. Fem ord till en titel är målet antar jag, eller kanske behöver du fem titlar för att använda de fem orden, eller så struntar du i att använda dem alla. Gör som du vill, syftet är att tipsa om böcker och ingen kommer att få varken IG eller MVG.

För något år sedan så läste jag Kajsa Ingmarssons ”Små citroner gula”, men tyvärr så kommer jag inte ihåg vad den handlar om – kanske en nyöppnad restaurang. Den skulle kunna falla in under genren chick lit, en genre där min favoritförfattare nog ändå är Marian Keyes (ska säga att jag inte är alltför välbevandrad, så det finns säkert många bättre) som jag gillar för att hennes hjältinnor faktiskt har riktiga problem och inte bara celluliter och ingen pojkvän, till exempel Rachel i ”Rachel’s Holiday” (En oväntad semester) som läggs in på rehab med drogproblem. När jag tänker på cikador så tänker jag på utlandet och de böcker jag läst där, speciellt ”Nick and Norah’s Infinite Playlist” av David Levahan och Rachel Cohn, som jag läste en solig dag på Kreta då vi hade lånat cyklar och begett oss ut på en 1,5-timmes, enkelväg, cykeltur till en strand i en annan turistort.

2. Fråga två handlar om att presentera en fiktiv karaktär från böckernas värld. För- eller efternamn på C gäller denna vecka.

Först så kom jag inte på en enda karaktär på C och sedan så bokstavligen exploderade det i mitt huvud och jag kom på en hel massa. Den första personen jag kom och tänka på har faktiskt initialerna CC, nämligen Carlisle Cullen från ”Twilight”-serien, som jag tycker är seriens egentliga hunk, både i tv och bokversion. Jag menar – läkare, vampyr och pacificist? Kan man be om mer? Sedan så måste jag ju fortsätta min trend och nämna en karaktär från Martins ”A Song of Ice and Fire” – denna gång blir det isdrottningen Cersei Lannister.

Bonus: 3xClaire: Claire Randall från Diana Gabaldons ”Främlingen”-serie, Claire Walsh – den äldsta Walshsystern – från Marian Keyes ”Vattenmelonen” och Clare Abshire från Audrey Niffeneggers ”Tidsresenärens hustru”.

3. Jag är egentligen ingen cirkusfantast, men någonstans när jag ändå en fascination främst för människor som lever med cirkussällskap och livnär sig på att roa andra. Kanske inte så stor skillnad mellan cirkuslivet och musikerlivet antar jag. Turné som turné kanske. Associera fritt och presentera en bok som på något sätt får er att tänka på en cirkus.

Nu så har jag inte läst boken i fråga, men när jag tänker på cirkus så tänker jag på bioaktuella ”Water for Elephants” av Sara Gruen, en bok som verkar vara lite småmysig på det där sättet som endast historiska romaner kan vara.

Annonser

One thought on “Bokalfabet 2.0: C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s