I min bokhylla

Jag har nästan färdigställt fliken ”I min bokhylla”, hittas till höger och det väckte liv i tankesmedjan.
Några funderingar och insikter:

1. Jag äger riktigt bra böcker som har stått olästa och samlat damm i min bokhylla alldeles för länge. Exempelvis ”Historikern”, ”Blonde” och ”Nattvakten”.

2. För att vara en JCO-novis så äger jag förvånandsvärt många böcker av Joyce Carol Oates. Hela 7 stycken, varav 5 är olästa. Det var lite utav en chock. ”Älskade syster”, ”Dödgrävarens dotter” och ”Blonde” visste jag att jag ägde, men hade helt glömt bort ”Våld”, ”Älskad, saknad” och ”Stor i käften”, som jag till och med har läst!

3. Det finns böcker i min bokhylla som får mitt huvud att bli knallrött av genans. Min bokhylla går att dela upp i olika kategorier, där de tre lägsta är: böcker som jag brukade tycka om, böcker jag har köpt på bokrea endast för att de var billiga utan att tänka över om de är läsvärda och böcker jag har fått. Barbara och Stephanie Keatings ”Idag, igår och imorgon” är en sådan bok. När köpte jag den och varför? Jag har aldrig ens känt mig det minsta sugen på att läsa den (kan även bero på att den står inklämd mellan en massa mer lockande böcker) och om jag känner mig själv rätt så kommer jag aldrig att läsa den.

4. Jag äger nästan alla Elizabeth George-böcker som har blivit publicerade, men har inte läst en enda. (Det beror förövrigt på att jag måste läsa dem i kronologisk ordning och har inte fått tag i ”Gamla synder” än).

5. Mitt hat för Lian Hearns fjärde bok i ”Sagan om klanen Otori” syns tydligt. Jag var helt galen i de böckerna och köpte in den, fastän jag redan hade läst dem på biblioteket. Dock så fick inte ”Vid hägerns skarpa skri” joina sina kompisar, då jag tycker att den är fruktansvärt dålig. Då är del fem eller ett – beroende på hur man ser det – ”Heaven’s Net Is Wide” (”Och himlens vida väv”) betydligt bättre. Fast det kan ju även bero på att den handlar om min favorit Shigerus liv.

6. Jag måste få tag i ett någorlunda fräscht exemplar av ”Skuggan över stenbänken” så att jag kan läsa Skugg-serien.

Annonser

2 thoughts on “I min bokhylla

  1. Nu så var det nog 3-4 år sedan jag läste den, men jag minns att jag blev riktigt besviken på hur Lian Hearn förstörde i stort sätt alla sina karaktärer. Blev speciellt besviken på Kaede.Fast vem vet, om jag skulle läsa om den nu så kanske jag skulle se den med andra ögon 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s