Pocket & Prassel

Jag kommer att delta i den senaste omgången av Pocket & Prassel (4.0) och är riktigt nervös. Tänk om jag blir utvald som bokvän till någon riktigt litterär, någon som läst genus- och litteraturvetenskap på universitet, någon som gillar poesi och djupa böcker med en mening. Tänk om någon blir besviken?
Sedan så finns det en annan sida av mig som bara är jätteglad och ser fram emot utbytet extremt mycket!

För att hjälpa min blivande hemliga bokvän så ska jag stoppa ihop en liten lista över vad jag gillar och inte gillar, med ett lugnande ord om att vad du än skickar till mig – så kommer jag att gilla det. Finns ytterst få böcker som jag inte fastnar för och bara själva faktumet att ha ännu en bok i bokhyllan är nästan nog för mig.

Ett bra tips när det gäller min boksmak kan vara att besöka ”sidoflikarna” uppe till höger. I skrivande stund så finns där en lista över alla böcker jag har läst och skrivit om under bloggens livstid, men vilken dag som helst så kommer där även finnas en lista över alla böcker i min bokhylla.

Jag läser på svenska, engelska och spanska (dock ytterst ytterst lite). Får gärna böcker på de två första språken, helst inte på det tredje. Jag ska försöka att sammanfatta min boksmak med några få ord och hörnstenar. Historia. Jag är en riktig historienörd och älskar historiska romaner från olika tider. TudorEngland och det viktorianska England är två favoritepoker. Övernaturligt. Jag har varit vampyrfrälst och är väl det fortfarande. Dock så får du gärna ge mig något som inte tillhör den genren.
Några författare som genast dyker upp i mitt bakhuvud är: J.K Rowling, Curtis Sittenfeld, Jane Austen, Charlotte Brontë, Agatha Christie, J.R.R Tolkien. Gillar även Joyce Carol Oates och Isabel Allende skarpt, men har läst för få böcker av dem för att uttala mig.

Gillar ej:
Jag är ingen hängiven poesiläsare, då jag brukar ha svårt att ta till mig läsrytmen i poesi (sonneter är undantaget) och då jag är språkblind så skulle poeten kunna ha ett gudomligt språkbruk utan att jag ens skulle märka det. Jag har även svårt för ren skräck (King t.ex.).

Gladast skulle jag nog ändå bli om du gav mig en bok som du själv tycker är oumbärlig. En bok som du tycker att alla måste läsa. Det skulle jag uppskatta mest av allt.

Jag är diabetiker och äter på grund av min sjukdom helst inte godis med socker i. Sockerfritt godis fungerar däremot utmärkt – och Fisherman’s Friends (de gulgrönrandiga och lilarandiga är godast).

(Till er som inte vet vad Pocket&Prassel; är, läs mer på En bok om dagen, P&Ps; eminenta skapare. Och anmäl dig du med!)

Annonser

2 thoughts on “Pocket & Prassel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s