Nobelprisspekulationer

På nästan alla bokbloggar spekuleras det om vem som kommer att kamma hem nobelpriset i litteratur idag. Jag tänker inte spekulera, mest för att jag aldrig har hört talas om hälften av namnen och inte är insatt: varken i hur de skriver eller vad de skriver.

En liten del av mig önskar dock att Joyce Carol Oates vinner, då hon är den enda av de spekulerade pristagarna som jag har läst någonting av – och för att det gör det lite enklare för mig att leva upp till mitt överilade löfte från 2008: att läsa samtliga nobelpristagare. Om JCO vinner så står jag på plus minus noll och bördan ökas inte på. Då har jag bara 97 nobelpristagare att läsa, inte 98.

Update:
Jag har under dagen kollat upp hur många böcker det finns på svenska av de olika possibla pristagarna. Mario Vargas Llosa som vann har EN bok tillgänlig på marknaden på svenska och jag slår vad om en 100-lapp att den kommer att vara slutsåld innan eftermiddagen är över.

Måste säga att jag blev väldigt förvånad när Vargas Llosa fick nobelpriset… då jag var 100 procent säker på att han redan hade fått det. Vi har jobbat med los nobel premios literarios castellanos (eller vad de nu hette) på spanskan och jag kan nästan svära på att vi läste om Vargas Llosa… eller så kanske bara min lärare tipsade om honom.

Update II:
Jag kollade Adlibris 13:33. Då var ”Den stygga flickans rackartyg” slutsåld. Jag lovar högtidligt att den redan är utlånad på de flesta apotek.

Annonser

2 thoughts on “Nobelprisspekulationer

  1. Haha, det burkar bli sa, jag har varit med och slagits om bockerna ibland, speciellt nar Doris Lessing vann! ;-)SV: Precis, du slog huvudet pa spiken!Man ar radd att det skall bli haffsigt och att man bara skall tanka "det har kunde jag ahr varit utan…". Men noveller, det vore nagot riktigt kul!

  2. Jag har aldrig riktigt känt den där stressen att läsa årets nobelpristagare på en gång 🙂 Däremot så har jag en bekant som brukar låna årets pristagare, läsa 30-40 sidor, säga att boken är jättetråkig, men ändå inte lämna tillbaka den förrän tiden har gått ut. Sådana uppskattas nog inte i nobeltider då det är lååånga köer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s