Min och Dorian Grays ytlighet går hand i hand

Vad är viktigast: omslaget eller priset?

Jag sitter och funderar om jag ska lägga till ”The Picture of Dorian Gray” till min beställning och har kollat upp lite olika upplagor på adlibris. Det finns exemplar som går att beställa till ett jättebilligt pris (kring 44 kr), vilket min plånbok uppskattar. Dessa exemplar har dock extremt fula omslag. Sedan så har vi den här för 160 kr, inbunden istället för pocket, som är mycket snyggare och påminner om min übersnygga special edition av ”Jane Eyre” och säkert måste tillhöra samma serie.

Vad tycker ni? 120 kr extra för ett snyggt omslag eller någon av de här styggelserna för ett billigt pris? Eller billigast av allt: Det fruktansvärda ljusgröna Penguinomslaget (bluuurk, samt att trycksvärtan på sidorna ALLTID kletas ut).

Update:
Jag köpte den dyra 160 kr-versionen efter att min mamma påmint mig om hur mycket jag älskar min ”Jane Eyre”-bok. Ibland så måste man få unna sig lite sköna bokryggar också.

Update II:
Det är typiskt. Fick precis veta att den var slutsåld.

Update III:
Den var visst inte slutsåld. Trodde det då min order blivit avbeställd, men upptäckte precis att de bara har slagit ihop den med min tidigare order.

Annonser

3 thoughts on “Min och Dorian Grays ytlighet går hand i hand

  1. Det värsta med den där billiga Penguin-varianten är ju att den är helt omöjlig att läsa i. Pappret och bindningen är så dålig att sidorna bara bucklar sig. Usch! Jag skulle definitivt ha satsat på den snygga utgåvan, den kommer ju hålla hela livet och dessutom förgylla bokhyllan under tiden.

  2. Jag minns inte vilken jag tog, inte den dyra utan någon i mitten, beställde mitt ex för en och en halv vecka sedan. Nu har jag dock lagt boken i bilen där jag har glömt den. Imorn ska jag ta in den igen och fortsätta att läsa den. Jag hade inte valt den dyra, det viktigaste är innehållet i en bok inte dess omslag.

  3. Jag får allergiska reaktioner av de ljusgröna Penguin-böckerna, för allt går alltid fel när man läser dem. Jag brukar plasta in omslagen för att de inte ska buckla sig, fast det brukar inte hjälpa så mycket. Jag valde den dyrare boken, då den som sagt kommer att hålla längre, samt passar bra ihop med min Jane Eyre. Klassiker har man ju alltid kvar (om jag nu mot all förmodan inte skulle tycka om Dorian Gray så kan jag ju ändå ha framme boken för att flasha att jag har läst den).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s