Hm, har jag sett det här förut?

Jag såg en liten notis i vår tv-tidning nu under lunchrasten. Reklam för en brittisk tv-serie vid namn ”Demons” som precis har börjat sändas i svensk television… Jag har inte sett ett enda avsnitt, men efter att ha läst på lite om tv-serien så känns det som att jag redan har sett den. Vill ni veta varför?

Följande information är tagen och omskriven från Wikipedia:

Tv-serien handlar om en vanlig student i Storbritannien/USA som en dag får veta att h*n är den sista i en magisk linje av demonbekämpare och att världens öde vilar på vår hjältes axlar. Endast h*n kan hindra demonerna från att ta över – samtidigt som h*n försöker leva ett vanligt liv med fester, dejter och läxor. Tack vare sitt övernaturliga arv så är h*n starkare och snabbare än vanliga människor, plus en riktig kampsportstjärna. Til sin hjälp har h*n en amerikansk/brittisk medelåldersman vid namn Rupert, som har en föräldrarelation till vår hjälte som saknar en far.

Vår hjälte har en bästa vän som hjälper till med demondödandet, trots att h*n inte borde det – pga livsfara. Denna vän är även förälskad i vår hjälte. Vännen är till stor hjälp med sin intelligens, men är ofta översedd av Rupert, vår hjälte samt dess övernaturliga hjälp: en ”snäll” vampyr, som behandlar vännen som ett barn och har en slags rivalitet om vår hjältes känslor. Det finns även med en mamma, som är orolig för att vår hjälte börjar bli mer och mer distanserad.

Någon som också ser den höga igenkänningsfaktorn?

Luke är ju i stort sätt Buffy, fast en brittisk Buffy, som får hjälp av en amerikansk Rupert (som verkar vara lika amerikanskt stereotyp som Giles är brittisk). Lukes kompis Ruby är som en blandning av Xander och Willow. Smart som Willow, översedd och förälskad som Xander – med ett hat för Angel (i detta fall Mina).
Annonser

3 thoughts on “Hm, har jag sett det här förut?

  1. För skaparens skull så hoppas jag på det. För karaktären heter inte bara Rupert, utan Rupert Galvin. Och seriens skapare kan väl inte ha missat att det existerade en Rupert Giles, i en kultförklarad serie, med exakt samma yrke på TV för sådär 10 år sedan? … eller så kanske han tillhör den skaran som tror att Giles hette Giles i förnamn (som en bekant).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s